Членови на Бендот

Жарко Стојкоски

Вокал

Жарко е вокал во бендот од 2017 година

36 год
Образование

Магистер по музички науки на факултетот за музичка уметност во Скопје.

80кг
Работно искуство

Моментално работи како професор по музичка уметност во гимназија во Македонски Брод.

175цм
Македонски Брод

Жарко живее и работи во Македонски Брод

Тенор

Александар Коте Котевски

Клавијатури

Еден од основачите на Инструментал Бенд од 2005 година

34 год
Образование

Завршува Средно музичко училиште во Битола, а паралелно во 2005 го формираат Инструментал Бенд

183цм
Аранжмани

Александар Коте Котевски е најчесто задолжен за аранжманите на авторските песни на бендот

93кг
Битола

Котевски живее и работи во својот роден град - Битола

Клавијатура

Никола Стојаноски

Гитара

Никола е гитарист во Инструментал од 2014 година

30 год
Образование

Дипломира на студиската програма - безбедност при работа

179цм
Репертоар

Никола е задолжен за репертоарот на бендот и препорака на нови песни кои се популарни во моментот

90кг
Битола

Никола живее и работи во Битола

Гитара

Михајло Манојловски

Бас Гитара

Еден од основачите на Инструментал Бенд од 2005 година

35 год
Образование

Завршува Средно музичко училиште во Битола, а потоа и факултет за музичка уметност во Скопје

180цм
Студио

Михајло е продуцент на песните на бендот и има сопствено студио во Битола

99кг
Скопје

Моментално живее и работи во Скопје

Бас гитара

Кире Мулоски

Ударни инструменти

Кире е најнов член во бендот од 2022 година

30 год
Образование

Средно музички учлиште Битола и подоцна факултет за музичка уметност во Скопје (ударни инструменти)

168цм
Работно искуство

Моментално работи како професор по удирачки инструменти во државното музичко училиште во Битола

67кг
Прилеп

Кире живее во Прилеп

Ударни инст.

Горан Трајковски

Дувачки инструменти
38 год
Образование

Средно музички учлиште Битола и подоцна факултет за музичка уметност во Скопје

168цм
Работно искуство

Моментално работи како професор по дувачки инструменти во државното музичко училиште во Битола

70кг
Битола

Горан живее во Битола

Дувачки инст.