Кои сме ние

Инструментал Бенд е бенд кој постои и настапува пред македонската публика веќе 19 години. Свири секаков жанр на музика, било да е повод свадбена свеченост, дискотека, матура, проватна забава итн. Имаме голем репертоар од народна, забавна, поп-рок, македонска и странска музика.

Историја за бендот

Инструментал Бенд постои од 2005 година

Во овај состав на Инструментал Бенд има двајца членови кои се од првиот состав на бендот. Тоа се Александар Котевски и Михајло Манојловски.

После заминувањето на еден член од бендот во 2014 година доаѓа Никола Стојаноски како гитарист и придружен вокал.

Во својата историја Инструментал Бенд менува многу пеачи, но од 2017 година како вокал на бендот доаѓа Жарко Стојкоски.

Во 2022 година на местото тапанар доаѓа Кире Мулоски, Ккој што работи како професор во музичкото училиште во Битола